VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik een prijs vernemen of bestellen?
Voor een  prijsopgave, bestellen of  het maken van een afspraak voor afhalen kunt u klantenservice bereiken via onze contactgegevens.

Ik  heb een leuk product gezien, kan dat vandaag nog afgehaald worden?
Producten  uit Nederlandse opslag kunnen dagelijks op afspraak worden afgehaald of in 2 werkdagen worden geleverd. Deze producten treft u in de rubrieken aanbod NL:  (HEREN) - (DAMES) .
 Overige producten hebben een week geschatte levertijd.

Catalogus - links
Via de catalogus treft u links naar  onze partnerwebsite meer aanbod. Producten  van deze partnerwebsite zijn eveneens met aankoopverzekering & garantie bij ons te bestellen en/of af te halen. 

Is het kopen bij Forvipz betrouwbaar?
Forvipz maakt gebruik van een beveiligde https verbinding en is vanaf 2017 geregistreerd bij mijnwebwinkel.nl. Dit kunt u zien aan het slotje in uw webbrower en de info onderaan iedere pagina. Daarbij  biedt Forvipz naast afhaaloptie en contante betalingen tevens de mogelijkheid om verzekerd online te kopen:

Paypal  betaald pas uit na levering van uw bestelling en verzekerd de kosten voor een eventuele retourzending en terugbetaling. 
De gelijk oversteekservice betaald eveneens pas uit na levering van uw bestelling.

Zodoende is de klant verzekerd van alle geboden garanties  en Forvipz verzekerd van daadwerkelijke betaling bij te bestellen producten.
Zie tevens de videos van voorgaande leveringen.​

Welke algemene voorwaarden zijn er van toepassing op de diensten van Forvipz?
Klik hier voor de algemene voorwaarden bestaande uit ons: juridisch beleid, betaalbeleid, verzendbeleid, retourbeleid. privacybeleid, klachtenbeleid.

Laagte prijs garantie?
Geboden prijzen zijn inclusief dhl express levering met importservice zonder verborgen kosten/ uit te voeren handelingen. Dit in tegenstelling tot een  post zending waarbij u het product bij aankomst zelf nog dient in te klaren. Houdt u hier rekening bij prijsvergelijken. Indien hetzelfde product tegen dezelfde leveringsvoorwaarden elders goedkoper wordt aangeboden dan zullen wij u de laagste prijs tegen dezelfde voorwaarde als elders bieden. Let hierbij op dat zowel het product hetzelfde is als de verzekerde aankoop, ruil, retour, zend & afhaaloptie. 

Wat is de levertijd?
De levertijd van producten uit de rubriek aanbiedingen is  2 werkdagen geschat, overige items 5 - 7 werkdagen. Zie ook ons verzend  & retourbeleid.  

Kan ik passen bij afhalen ?
Voor zover mogelijk kunt u passen bij afhalen echter wij hebben geen winkelpand met paskamer aanwezig houdt hier rekening mee aub.

Hoe zit het met garantie & retouren? 
Bij het kopen van artikelen bij Forvipz is de wettelijke garantie van toepassing. Dit betekent dat het artikel minimaal een jaar moet doen wat de consument redelijkerwijs van het artikel mag verwachten. Daarbij geldt wettelijk twee weken onvoorwaardelijke retourrecht bij koop op afstand, bestellingen voor afhaal uitgezonderd!  Deze bestellingen zullen niet beschouwd worden als koop op afstand en geld terug is hierbij geen optie, enkel ruilen of een tegoedbon. Zo voorkomt Forvipz dat er willekeurig bestellingen voor afhaal worden geplaatst waarbij Forvipz voor de  zendkosten en retourkosten zal opdraaien indien niet wordt afgenomen.  Zie tevens ons ruil & retourbeleid in onze algemene voorwaarden.

Wat zijn de verzendkosten? 
Getoonde  prijzen zijn all inclusief verzekerde expresszending met importservice & track en trace. Bij ons geen verassingen bij ontvangst zoals het geval kan zijn bij internationale zendingen per post waarbij u het product zelf nog dient in te klaren met risico op extra kosten  tot gevolg.

Hoe vallen de maten?
Bij het bestellen van kleding wordt als extra check om uw lengte en gewicht verzocht. Bij twijfel over de juiste schoenmaat wordt uw voetmaa t in centimeters verzocht. Zodoende trachten wij alles op juist passende maat te leveren. Indien u een afmeting van een specifieke  tas wilt weten dan verzoeken wij u  vriendelijk om onze klantenservice te contacteren.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Zolang het product nog niet is verzonden kan een bestelling kosteloos geannuleerd worden.
Indien een bestelling reeds is verzonden is enkel retouren geaccepteerd.

Kan Forvipz een bestelling annuleren?
Indien een product onverhoopt niet op voorraad is zal Forvipz de klant een gelijkend aanbod doen. Bij afwijzing van dat aanbod zal Forvipz tot annulering van de bestelling overgaan. Na annulering ontvangt u het volledige aankoopbedrag in enkele dagen terug. Dit op dezelfde wijze als u de betaling hebt voldaan.

Let op: Indien bij uitzondering is overeengekomen dat een bestelling wordt aanbetaald waarna afgehaald.  Dan dient de bestelling na melding  mogelijkheid  tot afhaal in 4  werkdagen te worden afgehaald/afbetaald .  Ook indien er bij het afhalen oftewel na bestellen/aanbetalen/koopovereenkomst sprake zal zijn van  ongewenst afdingen, dan houdt Forvipz zich het recht voor de bestelling te annuleren waarbij de aanbetaling gebruikt zal worden om de gemaakte kosten te dekken en niet retour komt. Gezien onze ervaring is dit helaas nodig om te  voorkomen dat wij kosten maken voor  bestellingen die willekeurig ter bezichtiging of afdingen worden gemaakt.

Hoe is de aansprakelijkheid van een zending geregeld?
Het risico van beschadiging en / of vermissing van producten berust bij de verzender tot het moment van bezorging aan de ontvanger. Iedere zending van Forvipz naar de klant is volledig verzekerd. Een afleverbewijs uitgegeven door erkend vervoerder zal als bewijs van ontvangst/aflevering gelden.

Naar welke landen verzendt Forvipz? 
Forvipz verzendt wereldwijd op verzoek vanuit Europa.  Rembourszendingen enkel binnen Nederland mogelijk tegen 35EU meerprijs per zending/artikel.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben wanneer de bestelling wordt afgeleverd,? 
Wanneer u niet thuis bent wanneer de bestelling wordt bezorgd, probeert de berzorger de bestelling de volgende dag te bezorgen. De bezorger zal twee pogingen doen. Wanneer  de bezorger uw bestelling voor de tweede niet keer kan bezorgen, ontvangt u een bericht in de brievenbus met verdere instructies. 

Hoe kan ik mijn bestelling traceren? 
Zodra uw bestelling is verzonden ontvangt u een traceerlink per sms of email/whatsapp(afhankelijk van opgegeven contactgegevens). Vervolgens kunt u uw bestelling traceren. 

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens? 
Forvipz respecteert de privacyrechten van haar online bezoekers en klanten. Forvipz erkent het belang van het beschermen van de verzamelde informatie over de online bezoekers en klanten. Zie onze Privacyverklaring voor verdere uitleg. 

Kan ik Forvipz bellen ?
Forvipz is ten alle tijde bereikbaar en heeft een schriftelijke klantenservice doormiddel van whatsapp of webchat. Zodoende heeft onze klantenservice de mogelijkheid  informatie zorgvuldig te verwerken .  Tevens bent u persoonlijk welkom op afspraak.

Wat te doen bij een klacht?
Klachten worden behandeld op basis van de informatie & voorwaarden op deze website. Om de kans op ontevredenheid te verkleinen verzoeken  wij ieder die gebruik maakt van onze diensten vriendelijk alle informatie op deze website zorgvuldig begrijpend door te lezen voor het plaatsen van een bestelling of indienen van een klacht.  Aan het niet doornemen of begrijpen van de informatie kunnen achteraf geen rechten worden ontleend.  Eventuele klachten dienen direct en duidelijk schriftelijk omschreven kenbaar gemaakt te worden te worden per mail aan info@forvipz.com. Stuur daarbij zoveel mogelijk informatie/foto's  mee die uw klacht onderbouwen. Forvipz streeft er naar om klachten te voorkomen en waar nodig naar redelijkheid in een termijn van twee weken op te lossen.  Bij het bieden van een oplossing streeft Forvipz altijd naar een tevreden klant.

© 2017 - 2019 FORVIPZ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel