VEELGESTELDE VRAGEN

Ik  heb een leuk product gezien, kan dat vandaag nog afgehaald worden?
Producten  die  reeds aanwezig zijn op onze afhaallocatie in midden Nederland kunnen dagelijks op afspraak worden afgehaald of in 2 werkdagen worden geleverd. Deze producten treft u in de rubrieken aanbiedingen:  (HEREN) - (DAMES)

Alle overige producten zijn  te leveren of  af te halen na  een levertijd van 5 tot 7 werkdagen  geschat. Er is een zekerheidstelling en meerprijs vereist indien  producten die niet al reeds aanwezig zijn  worden besteld met de optie  afhalen  of betalen aan de deur(rembours). 

Voor het  maken van een afspraak  voor het afhalen van een product  of het voldoen van een zekerheidstelling  kunt u klantenservice contacteren. Dit bij voorkeur via whatsapp bericht indien de chatservice offline is. 

Ik heb  een  leuk product  in de catalogus gezien.  Hoe kan ik dit product bestellen?
 Voor info of bestellen van producten uit de catalgus dient u onze klantenservice te contacteren met een foto van of link naar het gewenste product.  De klantenservice zal vervolgens de beschikbaarheid en prijs kenbaar maken en  op verzoek tot verdere afhandeling van de bestelling overgaan.

Welke betaalwijze zijn er geaccepteerd?
Forvipz accepteert verschillende verzekerde betalingsopties waaronder:  contant, betaling bij aflevering (rembours), bankoverboeking, Ideal, gelijk oversteekservice Ideal, Paypal, Creditcards. 

Welke voorwaarden gelden er voor het afhalen van bestelde artikelen?
Na aankomst bestelling en melding van mogelijkheid tot afhalen heeft u 3 werkdagen de tijd uw bestelling af te halen/betalen.
Forvipz afhaalpunt zal bestellingen die 4 dagen na melding afhaalmogelijkgeid om welke reden dan ook niet zijn afgehaald/afbetaald, retour zenden.
Voor de zend en handelingskosten zal de aanbetaling gebruikt worden, de  aanbetaling komt zodoende niet retour. Wij verzoeken u  dan ook vriendelijke geen bestellingen te plaatsen die u niet van plan bent te betalen of waarbij u van plan bent om af te dingen na bestellen/aanbetalen.  Afdingen na bestellen/aanbetalen of het niet in 3 dagen na afhaalbericht afbetalen/afhalen bestelling geeft ons het recht de koop per direct te ontbinden en de aanbetaling te gebruiken om kosten te dekken. Wij maken hier geen uitzonderingen op, houdt hier rekening mee. 

Waarom zijn de producten zo bijzonder scherp geprijsd?
De prijzen zijn gebasseerd op internationale online handelsprijzen waarbij Forvipz  er naar streeft om voor de laagste prijs, de beste kwaliteit producten aan te bieden .  Dit inclusief verzekerde aankoop met expresszendng + importservice & garantie. Alles met als doel onze klant tevreden  te stellen zodat deze graag van onze diensten gebruik maakt en blijft maken. Voor rembours en afhalen wordt een meerprijs van 35 euro aan zend/handelingskosten berekend welk ter zekerheidstelling vooraf voldaan dienen te worden. 

Laagte prijs garantie?
Getoonde prijzen zijn inclusief dhl express levering met importservice zonder verborgen kosten/ uit te voeren handelingen. Dit in tegenstelling tot een low budget post zending waarbij u het product bij aankomst zelf nog dient in te klaren. Houdt u hier rekening bij prijsvergelijken. Indien hetzelfde product tegen dezelfde leveringsvoorwaarden elders goedkoper wordt aangeboden dan zullen wij u de laagste prijs tegen dezelfde voorwaarde als elders bieden. Let hierbij op dat zowel het product hetzelfde is als de verzekerde aankoop, ruil, retour, zend & afhaaloptie.  Daarbij staat de prijs na de koop vast, dit is eveneens van toepassing bij producten voor  afhaal.

Wat zijn de verzendkosten? 
Getoonde  prijzen zijn all inclusief verzekerde expresszending met importservice & track en trace. Bij ons geen verassingen bij ontvangst zoals het geval kan zijn bij internationale zendingen per post waarbij u het product zelf nog dient in te klaren.
Voor rembourszendingen of bestellingen voor afhaal  is een meerprijs van 35 euro per zending/artikel aan zend/handelingskosten van toepassing welk  ter zekerheidstelling per bestelling vooraf voldaan dient te worden. 

Wat is de levertijd?
De levertijd van producten uit de rubriek aanbiedingen is  2 werkdagen geschat, overige items 5 - 7 werkdagen. Zie ook ons verzend  & retourbeleid.  

Hoe vallen de maten?
Wij leveren op standaard maatvoering. Indien u twijfelt over de maat dan raden wij aan om lengte, gewicht (kleding) of voetzoolmaat (schoenen) in centimeters door te geven ter extra controle. Indien u een afmeting van een specifieke  tas wilt weten dan verzoeken wij u  vriendelijk om onze klantenservice te contacteren.

Kan ik passen bij afhalen ?
Voor zover mogelijk kunt u passen bij afhalen echter wij hebben geen winkelpand met paskamer aanwezig houdt hier rekening mee aub.

Hoe zit het met garantie & retouren? 
Bij het kopen van artikelen bij Forvipz is de wettelijke garantie van toepassing. Dit betekent dat het artikel minimaal een jaar moet doen wat de consument redelijkerwijs van het artikel mag verwachten. Daarbij geldt wettelijk twee weken onvoorwaardelijke retourrecht bij koop op afstand, bestellingen voor afhaal uitgezonderd!  Deze bestellingen zullen niet beschouwd worden als koop op afstand en geld terug is hierbij geen optie.  Bestel niet om ter plaatse af te dingen of uw bestelling niet af te halen aangezien de aanbetaling niet retour komt. Zie tevens ons ruil & retourbeleid.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Zolang het product nog niet is verzonden kan een bestelling kosteloos geannuleerd worden.
Indien een bestelling reeds is verzonden is enkel retouren geaccepteerd.

Kan Forvipz een bestelling annuleren?
Indien een product onverhoopt niet op voorraad is zal Forvipz de klant een gelijkend aanbod doen. Bij afwijzing van dat aanbod zal Forvipz tot annulering van de bestelling overgaan. Na annulering ontvangt u het volledige aankoopbedrag in enkele dagen terug. Dit op dezelfde wijze als u de betaling hebt voldaan. Indien een bestelling voor afhaal na melding van mogelijkheid tot afhaal na 3 werkdagen niet is afgehaald/afbetaald  of  er na bestellen/aanbetalen sprake is van afdingen, dan houdt Forvipz zich het recht voor de bestelling te annuleren waarbij de aanbetaling gebruikt zal worden om de gemaakte kosten te dekken.

Hoe is de aansprakelijkheid van een zending geregeld?
Het risico van beschadiging en / of vermissing van producten berust bij de verzender tot het moment van bezorging aan de ontvanger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Iedere zending van Forvipz naar de klant is volledig verzekerd. Een afleverbewijs uitgegeven door de vervoerder zal als bewijs van ontvangst/aflevering gelden.

Naar welke landen verzendt Forvipz? 
Forvipz verzendt wereldwijd op verzoek vanuit Europa.  Rembourszendingen enkel binnen Nederland mogelijk tegen 35EU meerprijs per zending/artikel.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben wanneer de bestelling wordt afgeleverd,? 
Wanneer u niet thuis bent wanneer de bestelling wordt bezorgd, probeert de berzorger de bestelling de volgende dag te bezorgen. De bezorger zal twee pogingen doen. Wanneer  de bezorger uw bestelling voor de tweede niet keer kan bezorgen, ontvangt u een bericht in de brievenbus met verdere instructies. 

Hoe kan ik mijn bestelling traceren? 
Zodra uw bestelling is verzonden ontvangt u een traceerlink per sms of email/whatsapp(afhankelijk van opgegeven contactgegevens). Vervolgens kunt u uw bestelling traceren. 

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens? 
Forvipz respecteert de privacyrechten van haar online bezoekers en klanten. Forvipz erkent het belang van het beschermen van de verzamelde informatie over de online bezoekers en klanten. Zie onze Privacyverklaring voor verdere uitleg. 

Kan ik Forvipz bellen ?
Forvipz is ten alle tijde bereikbaar en heeft een schriftelijke klantenservice doormiddel van whatsapp of webchat. Zodoende heeft onze klantenservice de mogelijkheid  informatie zorgvuldig te verwerken .  Tevens bent u persoonlijk welkom op afspraak.

Wat te doen bij een klacht?
Klachten worden behandeld op basis van de informatie & voorwaarden op deze website. Om de kans op ontevredenheid te verkleinen verzoeken  wij ieder die gebruik maakt van onze diensten vriendelijk alle informatie op deze website zorgvuldig begrijpend door te lezen voor het plaatsen van een bestelling of indienen van een klacht.  Aan het niet doornemen of begrijpen van de informatie kunnen achteraf geen rechten worden ontleend.  Eventuele klachten dienen direct en duidelijk schriftelijk omschreven kenbaar gemaakt te worden te worden per mail aan info@forvipz.com. Stuur daarbij zoveel mogelijk informatie/foto's  mee die uw klacht onderbouwen. Forvipz streeft er naar om klachten te voorkomen en waar nodig naar redelijkheid in een termijn van twee weken op te lossen.  Bij het bieden van een oplossing streeft Forvipz altijd naar een tevreden klant.

© 2017 - 2019 FORVIPZ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel