BLOG

 

 

 

WAAROM PRODUCTEN ZOVEEL IN PRIJS KUNNEN VERSCHILLEN

 

Helaas is verzekerde kwaliteit & betrouwbaarheid niet altijd vanzelfsprekend bij online aanbiedingen, zoals waar te nemen is op onder andere bovenstaande foto's. Kortom, niet alles is wat het lijkt, vandaar de prijsverschillen.

Forvipz richt zich op originele kwaliteit & levert onder duidelijke leveringsvoorwaarden welke verzekerd kunnen worden met aankoopbescherming. Dit tax free zonder douane risico's binnen de gehele EU & tegen schappelijke prijs.

Daarbij wordt samen met de klant zowel een extra maat als kwaliteitscontrole uitgevoerd vooraf aan levering. Zodoende worden verassingen achteraf voorkomen en de kans op ruilen - retouneren afgenomen.

Forvipz service it is ;-)

 Vele tevreden klanten gingen u voor, zie onze video gallery op insta & beoordeel de kwaliteit met eigen ogen...

FORVIPZ_OFFICIAL

 


bron


 

 

BALENCIAGA FANS IN SHOCK; TRIPLE S SNEAKER WORDT GEWOON IN CHINA GEPRODUCEERD

 

Het Spaanse modehuis Balenciaga heeft toegegeven dat de productie van de Triple S sneaker wordt uitbesteed aan fabrieken in China. Dat zou een woordvoerder van het merk hebben geschreven in een mail aan één van hun klanten. Een lagere verkoopprijs is dan een logisch gevolg, horen we je nu denken, maar niets is minder waar.

De sneaker wordt namelijk nog steeds verkocht voor 850 dollar per paar. En dat is even schrikken voor de fans van het modehuis. De Triple S sneaker, uit de Herfst/Winter-collectie van vorig jaar, is namelijk een geliefde schoen onder millennials, die de schoen de bijnaam 'daddy shoe' hebben gegeven, aangezien soortgelijke sneakers vaak door hun ouders werden gedragen in de jaren tachtig en negentig.

Vooral Chinese fans van het merk staan versteld van de onthulling, aangezien de prijs niet is verlaagd terwijl zij eigenlijk geen kosten voor de shipping meer zouden hoeven te betalen. Maar ook klanten van over de hele wereld hebben zich negatief uitgelaten over het nieuws. En dan voornamelijk omdat ze teleurgesteld zijn dat het nieuws niet eerder openbaar werd gemaakt, vóórdat de meeste aankopen werden gedaan.

Het is echter niet de eerste keer dat de productie van luxe modehuizen plaatsvindt in China, al houden de meeste modehuizen dit liever stil, aangezien 'Made in China' door velen wordt geassocieerd met een vermindering in de kwaliteit. Daarnaast komen de prijzen van modehuizen grotendeels tot stand door de naam (en dus ontwerper) die aan de items gekoppeld is, in dit geval dus Balenciaga. (Die 700 euro is dus niet alléén gebaseerd op de productiekosten.)

Het modehuis zelf heeft al kort gereageerd op de commotie. Zo zou volgens Balenciaga het verplaatsen van de productie naar China te maken hebben met de fabrieken daar, die volgens het modehuis 'betere capaciteiten hebben om een lichtere schoen te produceren'. Maar ook daar vinden fans weer wat van. Wordt vervolgd?

 


bron


 

 

GUCCI GAAT CHINESE LEVERANCIERS CONTROLEREN

 

Het Italiaanse modehuis Gucci gaat zijn Chinese leveranciers controleren op de arbeidsomstandigheden van zijn personeel. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Een tv-programma van de Italiaanse zender RAI toonde aan dat de werknemers in de Chinese fabrieken vaak veel meer werken dan wordt aangegeven.

Werknemers zouden bij het in elkaar zetten van tassen soms wel dagen maken van veertien uur, terwijl gedacht werd dat ze maar vier uur werkten.

De betreffende handtassen worden voor 24 euro verkocht aan Gucci, terwijl in de winkel soms wel 1000 euro voor ze moet worden neergeteld. Gucci heeft na de uitzending beloofd om het aantal inspecties bij leveranciers te verhogen en waar nodig actie te ondernemen.

Het is niet voor het eerst dat de arbeidsomstandigheden in Chinese fabrieken onder de loep worden genomen. Eerder bracht de BBC met een undercoveractie soortgelijke problemen naar boven bij fabrieken die voor Apple produceren.

 


 bron


 

 

WAT EEN LABEL ZEGT OVER JOUW KLEDINGSTUK

 

‘Made in Bangladesh’, ‘Made in China’ of ‘Made in Europe’; T-shirts en spijkerbroeken uit onze kledingkasten komen van over heel de wereld. Maar wat zegt dit precies over deze kledingstukken en is ‘made in Europe’ ook beter dan een kledingstuk gemaakt in Bangladesh of China?

Veruit de meeste kleding wordt tegenwoordig gemaakt in ontwikkelingslanden. Alleen China, Bangladesh, India en Turkije zijn samen al goed voor 75% van de handel in textiel en kleding. Dat is niet altijd zo geweest. In de tweede helft van de 18de eeuw was de textiel- en kledingindustrie namelijk nog voor een groot deel vervaardigd in Europese landen. Met name de industrialisatie begin 19de eeuw zorgde ervoor dat veel Europese landen, waaronder ook Nederland, steeds meer kleding gingen produceren. Dat was alleen maar van korte duur. Vanaf de 20ste eeuw werd de productie meer en meer uitbesteed aan landen met lagere lonen.

Made in….. zegt dus eigenlijk niet zoveel over de daadwerkelijke afkomst van het hele kledingstuk maar geeft alleen aan in welk land het geproduceerd is. En wat zegt dat over de manier waarop je kledingstuk is gemaakt? “Weinig”, aldus Modint, een ondernemersorganisatie voor mode en textiel. “Elk land heeft goede en minder goede fabrieken waar kleding wordt geproduceerd. “Dat iets gemaakt is in Bangladesh of China zegt dus in het kader van duurzaamheid niks.”

Als het label in onze kledingstukken dus blijkbaar niks of heel weinig zegt, waarom zit het er überhaupt dan in? Steen: “In Amerika bijvoorbeeld is een kledinglabel wettelijk verplicht. Zo kunnen consumenten herleiden uit welk land hun aangeschafte product komt. In Europa is een label niet verplicht maar veel merken zetten het er wel in aangezien ze ook in en aan het buitenland verkopen.”

 


bron


 

 

ONLINE AANKOPEN MET PAYPAL OF CREDITCARD ZIJN VERZEKERD

 

Wie met PayPal pf creditcard iets koopt is gratis beschermd als het artikel niet wordt geleverd of sterk afwijkt van de beschrijving. Uitgesloten zijn onder meer voertuigen, reistickets en ‘privé-transacties’ als betalingen tussen vrienden.

Vrijwel alle creditcards - met uitzondering van de prepaid-  en sommige zakelijke exemplaren – komen met een gratis aankoopverzekering. Via deze verzekering zijn alle aankopen die je met creditcard doet voor een bepaalde periode (afhankelijk van de kaart 90 dagen tot een jaar) verzekerd tegen vermissing, diefstal of beschadiging. Voor kostbare zaken hoef je dus – gedurende de verzekerde periode – geen extra verzekering af te sluiten.

Naast een aankoopverzekering kennen veel creditcards een service waarmee je onder bepaalde voorwaarden geld kunt terugvragen als de online aankoop niet of maar gedeeltelijk wordt geleverd. Of als het geleverde product niet is wat je hebt besteld of bij ontvangst al beschadigd is. Bij Paypal en creditcard heet dit aankoopbescherming.

 


bron


 

© 2017 - 2020 FORVIPZ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel