BALENCIAGA MADE IN?

Bijgewerkt op: 4 jun.

BALENCIAGA FANS IN SHOCK NU IS UITGELEKT DAT DE TRIPLE S SNEAKER GEWOON IN CHINA WORDT GEPRODUCEERD.

Het Spaanse modehuis Balenciaga heeft toegegeven dat de productie van de Triple S sneaker wordt uitbesteed aan fabrieken in China. Dat zou een woordvoerder van het merk hebben geschreven in een mail aan één van hun klanten. Een lagere verkoopprijs is dan een logisch gevolg, horen we je nu denken, maar niets is minder waar.


De sneaker wordt namelijk nog steeds verkocht voor 850 dollar per paar. En dat is even schrikken voor de fans van het modehuis. De Triple S sneaker, uit de Herfst/Winter-collectie van vorig jaar, is namelijk een geliefde schoen onder millennials, die de schoen de bijnaam 'daddy shoe' hebben gegeven, aangezien soortgelijke sneakers vaak door hun ouders werden gedragen in de jaren tachtig en negentig.


Vooral Chinese fans van het merk staan versteld van de onthulling, aangezien de prijs niet is verlaagd terwijl zij eigenlijk geen kosten voor de shipping meer zouden hoeven te betalen. Maar ook klanten van over de hele wereld hebben zich negatief uitgelaten over het nieuws. En dan voornamelijk omdat ze teleurgesteld zijn dat het nieuws niet eerder openbaar werd gemaakt, vóórdat de meeste aankopen werden gedaan.


Het is echter niet de eerste keer dat de productie van luxe modehuizen plaatsvindt in China, al houden de meeste modehuizen dit liever stil, aangezien 'Made in China' door velen wordt geassocieerd met een vermindering in de kwaliteit. Daarnaast komen de prijzen van modehuizen grotendeels tot stand door de naam (en dus ontwerper) die aan de items gekoppeld is, in dit geval dus Balenciaga. (Die 700 euro is dus niet alléén gebaseerd op de productiekosten.)


Het modehuis zelf heeft al kort gereageerd op de commotie. Zo zou volgens Balenciaga het verplaatsen van de productie naar China te maken hebben met de fabrieken daar, die volgens het modehuis 'betere capaciteiten hebben om een lichtere schoen te produceren'. Maar ook daar vinden fans weer wat van.


Wat vindt u als consument van het feit dat het nieuws niet eerder openbaar is gemaakt voor dat de verkopen hebben plaatsgevonden? En denkt u dat de productie is uitbesteed aan China omdat daar zoals gesteld, een betere capaciteit is om lichtere schoenen te produceren of omdat de productie in China gewoonweg financieel aantrekkelijker is?
bron

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven