BETROUWBAARSTE ONLINE BETAALMETHODE. . .

Bijgewerkt op: 4 jun.


DE CONSUMENTENBOND ADVISEERT

Wie met PayPal of creditcard iets koopt is beschermd als het artikel niet wordt geleverd of sterk afwijkt van de beschrijving. Uitgesloten zijn onder meer voertuigen, reistickets en ‘privé-transacties’ als betalingen tussen familie & vrienden.


Vrijwel alle creditcards - met uitzondering van de prepaid- en sommige zakelijke exemplaren – komen met een gratis aankoopverzekering. Via deze verzekering zijn alle aankopen die je met creditcard doet voor een bepaalde periode (afhankelijk van de kaart 90 dagen tot een jaar) verzekerd tegen vermissing, diefstal of beschadiging. Voor kostbare zaken hoef je dus – gedurende de verzekerde periode – geen extra verzekering af te sluiten.


Naast een aankoopverzekering kennen veel creditcards een service waarmee je onder bepaalde voorwaarden geld kunt terugvragen als de online aankoop niet of maar gedeeltelijk wordt geleverd. Of als het geleverde product niet is wat je hebt besteld of bij ontvangst al beschadigd is. Bij PayPal en creditcard heet dit aankoopbescherming.


Daar waar je zonder aankoopverzekering zoals bij betaling met IDEAL, tikkie of bankoverboeking, uit moet gaan van de betrouwbaarheid van de verkoper, ben je met aankoopverzekering via PayPal of creditcard, het best verzekerd tegen een online miskoop.


Conclusie(s): Verantwoord zorgeloos online aankopen kan het beste met aankoopverzekering, en een betrouwbare verkoper biedt zijn klant de optie tot aankopen met verzekering! Heeft u als consument ervaring met online aankopen met aankoopbescherming en wilt u deze ervaring delen?
bron
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven