EUROPESE STANDAARDS...GUCCI GAAT CHINESE LEVERANCIERS CONTROLEREN

Het Italiaanse modehuis Gucci gaat zijn Chinese leveranciers controleren op de arbeidsomstandigheden van zijn personeel. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.


Een tv-programma van de Italiaanse zender RAI toonde aan dat de werknemers in de Chinese fabrieken vaak veel meer werken dan wordt aangegeven. Werknemers zouden bij het in elkaar zetten van tassen soms wel dagen maken van veertien uur, terwijl gedacht werd dat ze maar vier uur werkten. De betreffende handtassen worden voor 24 euro verkocht aan Gucci, terwijl in de winkel soms wel 1000 euro voor ze moet worden neergeteld.


Gucci heeft na de uitzending beloofd om het aantal inspecties bij leveranciers te verhogen en waar nodig actie te ondernemen.


Dat de arbeidsomstandigheden in Azie anders zijn dan in Europa dat is eveneens als de ruime winstmarges op betreffende items, algemeen bekend.


Echter, was u bekend dat uw geliefde designertas of ander mode item met het label "made in Italy", wellicht gewoon in China onder Aziatische arbeidsomstandigheden is geproduceerd?


Dit terwijl met het label en de verkooprijs wellicht is gesuggereerd dat het in Europa onder Europese standaards is geproduceerd. . .


Wat vindt u hiervan?
bron

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven